Eylül 29, 2024, 22:34:27 ös

Gönderen Konu: Çılgın Türkler: 95-68  (Okunma sayısı 930 defa)

Çevrimdışı okanbjk74

  • Moderator
  • Daimi Üye
  • İleti: 2999
  • Karma: 11
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Çılgın Türkler: 95-68
« : Eylül 09, 2010, 10:54:19 öö »
Bu adamları anlatacak kelimeleri bulmak zor... Bu adamları anlatacak cümleleri kurmak zor... Harika desek, yetmez... Muhteşem desek, yetmez... Dünya küçülüyor, onlar büyüyor... Çünkü onlar 12 DEV ADAM, çünkü onlar 12 UÇAN ÇILGIN TÜRK...



Amerika’nın 22 sayı fark attığı Slovenya’ya 27 fark yaptık, Dünya Şampiyonası’nda yarı finale çıkarak tarih yazdık. Yeter mi diyorsanız, yetmez... Bu saatten sonra bu adamları final bile kesmez!

Tarihi devler yazar

Milli Takımımız, Rusya, Yunanistan, Porto Riko, Fransa derken şimdi de Slovenya’yı ezdi. Dünya Şampiyonası’nda 7 maçtır rakip tanımayan Ay-Yıldızlılar yarı finale çıkıp, tarihi yeni baştan yazdı.

2010 Dünya Şampiyonası Türkiye’nin dönüm noktası oldu. 12 Dev Adamımız’ın zirve yaptığı, 7 maçtır hiç yenilmediği hatta rakiplerini fark atarak yendiği şampiyonada bir de tarih yazdık.... Çeyrek finalde Slovenya’yı adeta sahadan silen ve rakibini 27 sayı farkla 95-68 yıkan Milli Takımımız yarı finale yükselirken, aynı zamanda da tarihinin en iyi derecesini yaptı.

Dirençleri kısa sürdü
Karşılaşmaya biraz dengesiz başladık. Ne hücum ne de savunmamızı oturtamayınca Slovenya 3’te Nachbar’ın sayılarıyla 10-6 öne geçti. Zaten bu dakikadan rüzgar gibi esen 12 Dev Adamımız, Slovenya’ya adım bile attırmadı. Dış şutlarda Hidayet, Ömer Onan ve Ersan’la çok etkili olan hızlı hücumlardan da sayı bulan Ay-Yıldızlılar 10-0’lık seri yakalayarak ilk çeyreği 27-14 önde kapattı. İkinci periyotta savunması daha da oturan ve hücumda da dış şutlardan isabet bulmaya devam eden Milli Takımımız skordaki üstünlüğünü sürdürdü. Slovenya Becirovic ve Brezec’le etkili olmaya çalışsa da devre 50-31 Türkiye’nin lehine bitti.

Sahadan resmen sildik
İkinci yarıda iki takım da daha kontrollü oynamaya başladı. Hücum ritmimiz biraz düşse de skor üstünlüğünü elinde bulunduran Milliler, pota altından da sayılar bulunca, sonçeyreğe 28 sayılık farkla 71-43 galip girdi. Oyununu kontrolünü tamamen eline geçiren Ay-Yıldızlılar, maçın son bölümünde çok rahat mücadele etti. Yarı final maçını düşünen Tanjevic, yedekleri sahaya sürerek karşılaşmanın sonucunu belirledi: 95-68.