Eylül 29, 2024, 06:38:28 öö

Gönderen Konu: Süper Lig'de Yılın Panaroması  (Okunma sayısı 970 defa)

Çevrimdışı okanbjk74

  • Moderator
  • Daimi Üye
  • İleti: 2999
  • Karma: 11
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Süper Lig'de Yılın Panaroması
« : Mayıs 19, 2010, 19:05:39 ös »
YILIN TAKIMI
BURSASPOR
Şampiyonluğu sadece istemediler, sonuna kadar arzuladılar... Bu zafer sonuna kadar haklarıydı, çünkü bir gün bile hedeflerinden sapmadılar... Oynadıkları her maça alın terlerini koydular, her sıkıntının altından kalkmayı başardılar... Anadolu’dan şampiyon çıkmaz diyenleri terse yatırdılar, doğru planlamanın, inancın, aklın, paranın daima önünde olduğunu kanıtladılar... Türk Futbolu’nda taşları yerinden oynatırken, yediden yetmişe herkesin alkışını topladılar... Üç büyük kulübe hayatları boyunca unutamayacakları bir ders verirken, tarihe altın harflerle isimlerini yazdırdılar...



YILIN ANTRENÖRÜ
ERTUĞRUL SAĞLAM
Kariyerinin giriş sayfası olan Kayserispor’dan, Beşiktaş’a transfer olduğunda çoğu kimse kendisine burun kıvırmıştı. Büyük takımda tutunamayacağı görüşü ağırlıktaydı... Hele bir de Yıldırım Demirören tarafından yarı yolda bırakılınca, “Böyle olacağı belliydi” kartviziti hemen yapıştırıldı... Ancak Ertuğrul hocanın kitabında yenilgi hiçbir zaman yoktu... Vakit geçirmeden Bursa’da geleceği için yeni tohumlar attı... Bu ülkenin en karmaşık, en sorunlu kulübüne beşinci büyük tacını taktı... Belki de bu ülkedeki yabancı hayranlığını toprağa gömen kahraman oldu... Bir mucizeye imzasını koydu...



YILIN FUTBOLCUSU
ÖMER ERDOĞAN
Türkiye macerasına Erzurum’dan start veren, Diyarbakır, Malatya ve Galatasaray formalarını da ıslatan 33 yaşındaki tecrübeli ayak son dört yıldır görev yaptığı Bursaspor’da en verimli çağını yaşıyor... Duruşu, hayat tarzı ve çalışkanlığıyla herkese örnek oluyor, profesyonelliği ile parmak ısırtıyor... Bu yıl 29 maçta oynayan, en sıkışık anlarda golcülüğe de soyunan Ömer, savunmadaki dikkati, becerisi ve çevikliği ile muhteşem bir sezonu geride bıraktı. Ertuğrul Sağlam’ın sahadaki aynasıydı... Özellikle genç oyunculara kusursuz bir ağabeylik yaptı, tartışmasız bir şekilde yılın futbolcusu unvanını kaptı.



YILIN HAKEMİ
CÜNEYT ÇAKIR
Bu sezon inanılmaz bir çıkış yakaladı, bunun karşılığını da Avrupa’da sınıf atlayarak aldı. Objektiflikten şaşmadı, sezonun en kritik sınavlarındaki kusursuz yönetimiyle MHK’nın güvenini boşa çıkarmadı. Kolay kart çıkarma hastalığından kurtulması en büyük artısıydı. Oyunculara daha toleranslı yaklaştı, eyyama hiç sarılmadı. Gereksiz düdüklerden sürekli kaçındı, maçların tempolu geçmesi için büyük çaba harcadı. Ligdeki tüm takımların güvenini kazandı. Avrupa Ligi’nde yarı final yöneterek Türk hakemliğinin gurur kaynağı olmayı başardı.



15 Ağustos’ta başlıyor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’de 2010-2011 sezonunun 15 Ağustos 2010 tarihinde başlayacağını duyurdu. Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010’da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. İkinci devresi 23 Ocak 2011’de başlayacak Süper Lig, 22 Mayıs 2011’de oynanacak maçlarla sona erecek. Öte yandan, Bank Asya 1. Lig’de ise yeni sezonun 22 Ağustos 2010 tarihinde start alacağı bildirilirken, ligin ilk devresinin 19 Aralık 2010’da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile biteceği, ikinci devrenin de 23 Ocak 2011’de başlayıp, 15 Mayıs 2011’de oynanacak maçlarla sona ereceği vurgulandı.

« Son Düzenleme: Mayıs 19, 2010, 19:07:12 ös Gönderen: okanbjk74 »