Eylül 30, 2024, 10:22:22 öö

Gönderen Konu: Zirve'nin Rengi Bordo-Mavi: 2-0  (Okunma sayısı 1013 defa)

Çevrimdışı okanbjk74

  • Moderator
  • Daimi Üye
  • İleti: 2999
  • Karma: 11
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Zirve'nin Rengi Bordo-Mavi: 2-0
« : Aralık 04, 2010, 10:59:18 öö »
Trabzonspor 11. haftada ele geçirdiği liderlik koltuğunu bırakmaya niyetli değil. Bordo-Mavililer iyi oynamadığı maçta bile Bucaspor engelini rahat geçti, zirvenin tek hakimi olduğunu gösterdi. Fırtına'ya galibiyeti getiren golleri Umut Bulut ile penaltıdan Colman kaydetti.



Böyle de hep kazanılmaz

Toparlanması için sihirli bir değil, birkaç değnek gereken Bucaspor’un çok da sağlam olmayan gardı aslında golden önce düştü... Selçuk’un müthiş bir istikrarla kullandığı ve gol yolunda yüzde 70’i bitirilmiş ortalarından birine kafa koyan Umut’un vuruşu, önce kaleci sonra da direğin dokunuşuyla ağlar yerine kornere gitmesine rağmen, Bucalılar’ın Trabzonlular’ı savunamayacağı erken belli oldu. Nitekim futbola susamış Yattara’nın bu akından 4 dakika sonraki ‘muzunda’ Umut bu kez daha kötü vurmasına rağmen skoru değiştirince Trabzon’un da iştahı kaçtı. Bu gol, diğer maçların aksine farkın değil, frenin işareti oldu. Belki Buca, Mendy ve Mamucho 18 ve 30’da biraz daha becerikli olabilseydi Trabzonspor o zaman ‘gaza’ gelebilirdi ama o da olmayınca oyun iyice durgunlaştı.

Fişi Çakır çekti

İkinci yarıda herkes eşit krediye sahipken yaptığı gereksiz ‘varyetelerle’ eksiye düşen Alanzinho’nun yediği kesik, Engin’e dönüşü kaçınılmaz kıldı. Üst üste birkaç akının ‘ceosu’ olan genç oyuncu, ilk 11 hasretinden olsa gerek toptan ve rakip kaleden başka bir şey görmeyince hem arkadaşlarını kızdırdı hem de olası daha ciddi tehlikeleri bastırdı. Maçın 60. dakikasından sonraysa oyun iyice kendinden geçti. Sahadaki futbolcular zaman zaman saha kenarında takımını canlandırmak için çırpınan Şenol Güneş’in temposunun bile uzağında kalırken, tribünler de gerginliğin zirvesindeydi. Tam iş daha da sarpa saracaktı ki Trabzonspor için Cüneyt Çakır devreye girdi... Engin sarı kart görecek sanırken penaltıyı işaret ederek Bordo-Mavililer’in imdadına yetişti, Buca’nın fişini çekti. Colman’ın penaltısı, aynı zamanda Arjantinli’nin bu sezon ligdeki ilk golüydü. O golün sonrasında da oyun orta saha karambolleri şeklinde geçerken, Trabzonlular en çok son düdüğe sevindi. Trabzonspor, 2 puan kaybettiği Eskişehir maçının ikinci yarısındaki futboluyla her zaman takılmaz ama dünkü oyunuyla da her zaman Buca önündeki gibi kazanamaz...