Eylül 29, 2024, 08:20:36 öö

Gönderen Konu: "12 milyonumu alır, giderim"  (Okunma sayısı 919 defa)

Çevrimdışı okanbjk74

  • Moderator
  • Daimi Üye
  • İleti: 2999
  • Karma: 11
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
"12 milyonumu alır, giderim"
« : Mayıs 26, 2010, 13:47:55 ös »
Fenerbahçe'de başarısız bir sezon geçirmediğini iddia eden Daum'un, iki senelik ücreti olan 6.4 milyon Euro'yu almakta kararlı olduğu belirlendi.



İlk döneminin son senesinin son haftasında şampiyonluğu kaybedince görevine son verilen, ikinci döneminin ilk yılında yine aynı akıbeti yaşayınca, yolların ayrılmasına karar verilen teknik direktör Christoph Daum, kolay kolay gideceğe benzemiyor. Trabzonspor maçı öncesi, “Yönetim başarısız olduğum için gönderme kararı alırsa, Fenerbahçe’nin menfaati doğrultusunda önlerini açarım” diyen tecrübeli teknik adamın, ligin sona ermesinin ardından Başkan Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, tam aksi yönde konuştuğu öğrenildi. Türkiye Kupası’nda final oynadıklarını, ligde şampiyonluğu son maçta kaybettiklerini dile getiren Alman hocanın, “Sıkıntılı dönemler yaşamamıza karşın, son haftalarda müthiş bir çıkış yakaladık ve son 10 maçta kalemizde sadece bir gol gördük. O gol de şampiyonluğumuza engel oldu. Başarılı olup olmadığımı yediğimiz veya atamadığımız tek gol mü belirliyor. Ben, başarısız olduğumu kabul etmiyorum” dediği belirlendi.

‘2 yıllık sözleşmem var’
Daum’un ayrıca Kazım’ın devre arasında gönderilmesini kesinlikle istemediği, buna rağmen yönetimin böyle bir karar aldığını dile getirdiği kaydedildi. Yapılan görüşmelerin ardından ülkesine dönen Alman hocanın, “Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşmem var. Eğer ayrılmam isteniyorsa, iki senelik ücretim olan 6.4 milyon Euro’nun (Yaklaşık 12.4 milyon lira) ödenmesi gerekiyor” dediği ve avukatına bu yönde talimat verdiği belirlendi.